Școala Petre Ispirescu, o poveste frumoasă a Constanței. „Am avut dorința de a demonstra că putem schimba ceva”

Școala Petre Ispirescu, o poveste frumoasă a Constanței. „Am avut dorința de a demonstra că putem schimba ceva”

  • 2021-01-14 13:56:47

„Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însa.” (Ferdinand I). Acesta este atât motto-ul școlii „Petre Ispirescu”, dar mai ales aceasta este realitatea conținutului ei. Un proiect început cu o grădiniță a ajuns, după 19 ani, unul dintre cele mai de success demersuri educaționale din județ.

Școala Petre Ispirescu, o poveste frumoasă a Constanței. „Am avut dorința de a demonstra că putem schimba ceva”

 

Școala „Petre Ispirescu” este, de departe, o poveste de succes a educației private constănțene. Este o lecție despre ceea ce înseamnă pregătirea generațiilor de mâine, atât din punct de vedere educațional, cât și social, spiritual și uman. Un model ce ar trebui însușit cu acurateţe de tot ce înseamnă sistem de educaţie în România.

Povestea a fost începută în urmă cu 19 ani de o familie de constănţeni, părinţi a trei copii. În 2002, Loredana şi George Muhscină au pus bazele grădiniței private „Căsuța cu Povești”, din dorința de a le oferi copiilor lor, dar și ai altora, un mediu educațional cât mai bun și prietenos. 

Am pornit la drum cu entuziasmul specific începutului și mai ales cu profunda dorință de a demonstra că putem schimba ceva. Așadar, în anul şcolar 2002 – 2003 unitatea noastră și-a deschis porțile pentru un număr de 20 de preșcolari înscriși la începutul anului școlar, organizați în două grupe, în funcţie de nivelul de vârstă: grupa mică – mijlocie și grupa mare-pregătitoare. Din anul următor, solicitările pentru înscriere au crescut și a fost înființată și a treia grupă, prin urmare până în anul școlar 2007-2008, grădinița a funcționat cu trei grupe de preșcolari: grupă mică-mijlocie, grupă mare și grupă pregătitoare”, povestește Loredana Muhscină, fondatorul proiectului educațional.

De la grădiniță la școală, la rugămintea părinților

În anul școlar 2007-2008, datorită numeroaselor solicitări la înscriere, unitatea s-a extins cu o a patra grupă – grupă mijlocie de sine stătătoare. Anul școlar 2007-2008, a fost totodată și anul în care a luat ființă Școala Primară “Petre Ispirescu”, prin înființarea unei clase întâi, clasă în care majoritatea copiilor proveneau din grădiniță. Creșterea numărului de copii din unitate a fost direct proporțională cu încadrarea pe post a personalului didactic.

 

Încă de la inaugurarea grădiniței, am pus accent pe încadrarea pe posturi a cadrelor didactice calificate, tinere, cu iniţiativă, cu multă dorinţă de a se perfecţiona şi de a aplica noi strategii didactice în activităţile desfăşurate la clasă. Dacă în anul şcolar 2002 – 2003 au fost încadrate în unitate trei educatoare calificate şi două supraveghetoare (care ulterior au urmat studii universitare și au devenit ele însele educatoare de bază ale grădiniței), în anul şcolar 2007 – 2008 numărul cadrelor angajate s-a triplat, ajungând la opt educatoare calificate si o învățătoare, de asemenea calificată, cu câteva examene de titularizare date și luate cu brio, dar care nu reușea să obțină post. La acea vreme posturile de titular în oraș practic nu existau! Deci, cumva am avut un început la momentul potrivit, pentru că am reușit să aducem în echipă oameni de valoare, competenți și statornici, care au format o adevărată familie. Drept dovadă, astăzi, directorul unității este prima învățătoare, iar directorul grădiniței este prima educatoare.”, spune Loredana Muhscină.

 
Cursuri de perfecționare pentru cadrele didactice

De la 20 de preșcolari, la 300 de elevi…

Performanțele școlare deosebite, activitățile și condițiile oferite copiilor au dus și mai mult vestea Școlii „Petre Ispirescu”. Cererile au crescut considerabil de la an la an, iar părinții au început să facă petiții și adrese pentru înființarea ciclului gimnazial în cadrul școlii, dorindu-și continuitate pentru copii în același mediu educational. Astfel, în anul 2017, în cadrul Școlii Petre Ispirescu s-a înființat și ciclul gimnazial, care, în prezent, numără 37 de elevi, împărțiți în 3 clase.

 

Pentru a se putea extinde cu ciclul gimnazial, Școala a fost nevoită să închirieze, prin licitație, de la RAEDPP, o clădire care a necesitat ample lucrări de reabilitare și amenajare. Potrivit statului de asociație de utilitate publică, unitatea de învățământ este îndreptățită prin lege să beneficieze de spații de la autoritățile locale pentru a-și desfășura activitatea.

Așa s-a ajuns ca grădinița înființată în urmă cu 19 ani cu 20 de copii și 3 educatoare să ajungă astăzi la unitatea de învățământ cu 297 de preșcolari și elevi (grădiniță, ciclul primar și gimnazial)  și 75 de cadre didactice și personal auxiliar.

Am avut această aplecare către copii și educație. Am înființat grădinița din dorința de a le oferi copiilor noștri și nu numai un mediu plăcut unde să crească. Nu m-am gândit niciodacă că se va dezvolta atâta, însă fiecare etapă a fost o continuare firească și simțeam că nu ne putem opri”, a declarat Loredana Muhscină.

 

Investiții de milioane de euro, zero profit, zero regrete

Înființarea și dezvoltarea unei instituții private de învățământ nu presupune însă doar dăruire, implicare și dragoste pentru copii, dar și eforturi financiare uriașe.

Construirea și dotarea grădiniței, în urmă cu aproape 20 de ani, au costat la vremea aceea aproximativ 500.000 dolari, însă pentru dezvoltarea ulterioară a fost nevoie de fonduri substanțiale, investiții care s-au realizat 100% din fonduri private. Extinderea clădirii în care a pornit grădinița și amenajarea școlii primare din 2007 au necesitat o investiție de alte 3 milioane de euro, cea mai mare investiție privată constănțeană într-o școală. O investiție care niciodată nu a produs profit. În prezent, doar bugetul de salarii se ridică la cifra de 5 milioane de lei anual.

 

Școala Petre Ispirescu este unitate de învățământ recunoscută prin ordin de ministru și este non-profit.

George Muhscină, cel care a suportat integral toate aceste investiții, mărturisește că, din perspectiva omului de afaceri, nu se putea împăca să investească într-o afacere care nu făcea niciun profit. În scurt timp și-a dat seama însă că educația nu este și nu va fi niciodată o afacere, dar a continuat să investească, „pentru că , ceea ce la început a fost doar o ipoteză, un vis frumos, ulterior s-a cristalizat ca fiind un principiu”. „Este ceva de suflet, o investiție în ceva mai de preț decât banii. Copiii. Mă bucur că pot da înapoi socității ceva de preț, prin această școală”, povestea George Muhscină.

 

Buna educație, izvorul binelui din lume

Ne dorim ca și pe viitor să arătăm copiilor prin acțiunile desfășurate la nivelul unității, că buna educație este izvorul din care iese tot binele din lume. Prin urmare, îndeplinirea misiunii noastre, aceea de a asigura dezvoltarea liberă și armonioasă a personalității copilului, în funcție de ritmul și de trebuințele sale și sprijinirea copilului în achiziționarea de cunoștințe, deprinderi și aptitudini necesare acestuia pe tot parcursul vieții, se va realiza și pe viitor prin dezvoltarea de proiecte și parteneriate cu instituții dornice să se implice în actul educațional. De asemenea, vom implica și pe viitor copiii în derularea de acțiuni care să le dezvolte simțul civic, deoarece cei mici rețin mult mai mult și mai ușor din ceea ce văd, decât din ceea ce aud, iar noi ne dorim ca elevii noștri să învețe din exemplul adulților ce îi înconjoară”, a mai adăugat Loredana Muhscină.


  • Ziua Internațională a femeilor si fetelor din domeniul științei
  • Anul acesta UNESCO a sărbătorit cea de- a 9-a ediție anuală:” Ziua Internațională a femeilor si fetelor din domeniul științei”.
    Elevii clasei a VII-a s-au alăturat acestei celebrări printr-o activitate dedicată primei femei inginer din lume: Elisa Leonida Zamfirescu, activitate menită să ne reamintească că femeile și fetele joacă un rol esențial în comunitatea științifică și tehnologică și că participarea lor trebuie impulsionată.
    Ne-a onorat prezența d-nei dr. lector Gabriela Mihaela Paraschiv din partea Universității ” Ovidius” din Constanța


  • Diplome Festival

  • Eveniment lansare de carte
  • Eveniment lansare de carte la Biblioteca Județeană Constanța „Ioan N. Roman"

    „Top Class – leadershipul și managementul școlar finlandez”, scrisă de expertul finlandez în educație, Ari Pokka. Autorul dezvăluie, prin intermediul acestui volum, ce înseamnă leadership & management școlar finlandez și cum putem prelua bune practici din sistemul nordic de învățământ, adaptându-le la realitatea educațională românească!

    Lansarea de carte va avea loc în data de 28 martie, începând cu ora 18:00, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman" Constanța, Str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A. Evenimentul este organizat sub tutela Finnish Teacher Training Centre, Școala ERI Sibiu și Școala Gimnazială ”Petre Ispirescu” Constanța, promotor al valorilor europene în educație.

    Alături de autor se vor afla: D-nul prof. Mihai Sorin, Inspector Școlar General Constanța, cadre didactice universitare, inspectori, profesori, directori școlari, reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice, părinți și prieteni ai educației. Școala adaptată vremurilor noastre reprezintă un punct comun de discuții ce vor completa principalele idei din volumul Top class.
    Pentru cei interesați de eveniment - vă puteți înscrie folosind urmatorul link - https://bit.ly/TopClassCT iar volumul poate fi comandat accesând link-ul: bit.ly/TopClassByAriPokka. Link Facebook event turneu național: https://bit.ly/35WCKz7

    Vă așteptăm alături de noi!

    Biografie - Ari Pokka a fost președinte al Confederației Internaționale a Directorilor de Școală, precum și al Asociației Directorilor de Școală din Finlanda, după o lungă carieră în calitate de director de liceu și de creator de politici educaționale naționale și internaționale.
    În prezent, lucrează în mai multe țări ca expert în educație și conduce propria companie, Institutul Finlandez de Educație. Locuiește în orașul Jyväskylä, cunoscut drept inima educației finlandeze.

    Pasionat de ideea ca elevii să-și atingă propriul potențial, Ari Pokka și-a împărtășit experiența esențială în dezvoltarea școlii ca o comunitate de nivel profesional înalt. Mottoul lui este: „Elevii sunt cei mai importanți oameni din școală.“


  • Clase Pregatitoare 2022-2023
  • ” Petre Ispirescu" - o școală, o familie, o viziune!
    Pentru anul școlar - Școala Gimnazială ,,Petre Ispirescu” Constanța organizează două clase pregătitoare, în colective de maxim 20 copii, cu program 08.00 - 17.00: toate orele din Planul - cadru al Ministerului Educației, lb. engleză, lb. germană, after-school.


    Relații și înscrieri: 0241.520.211; sau prin e-mail (secretariat@scoalapetreispirescu.ro)


  • Concursul de poezie „Cuvintele vindecă”
  • Editura educațională internațională Twinkl organizează Concursul de poezie „Cuvintele vindecă”, pentru a marca „Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală” și „Ziua Internațională a Siguranței pe Internet”. Concursul este deschis tuturor școlilor primare și gimnaziale, precum și liceelor, iar temele abordate sunt nonviolență, prietenie, fraternitate și respect. Pentru înscriere și detalii vizitați pagina concursului.

    Click https://www.twinkl.ro/blog/concursul-de-poezie-cuvintele-vindeca


  • 24 septembrie- ZIUA INTERNAȚIONALĂ A SEMNELOR DE PUNCTUAȚIE
  • ,,Când de scris te-ai apucat,
    Să scrii cu …alineat!
    De propoziția s-a sfârșit
    Și tonul a coborât
    Să nu uiți să pui un…punct.
    Dacă tonul urcă tare
    Să pui….semn de întrebare!
    Iar de auzi o mirare,
    Un îndemn sau chiar strigare
    Să pui…semn de exclamare!
    Și într-o enumerare
    Sau chiar dup-o adresare
    Fii atent și caută
    Să scrii clar ….o virgulă!
    Iar când cineva vorbește
    Nu uita să pui pe loc…
    Linia de dialog!"


  • Clase Pregatitoare 2021-2022
  • "Petre Ispirescu" - o școală, o familie, o viziune!

    Pentru anul școlar 2021-2022 Școala Gimnazială ,,Petre Ispirescu” Constanța organizează două clase pregătitoare, în colective de maxim 20 copii, cu program 08.00 - 17.00: toate orele din Planul - cadru al Ministerului Educației, lb. engleză, lb. germană, after-school.

    Relații și înscrieri: 0241.520.211; sau prin e-mail (secretariat@scoalapetreispirescu.ro)


  • Școala Petre Ispirescu, o poveste frumoasă a Constanței. „Am avut dorința de a demonstra că putem schimba ceva”
  • „Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însa.” (Ferdinand I). Acesta este atât motto-ul școlii „Petre Ispirescu”, dar mai ales aceasta este realitatea conținutului ei. Un proiect început cu o grădiniță a ajuns, după 19 ani, unul dintre cele mai de success demersuri educaționale din județ.

    Școala Petre Ispirescu, o poveste frumoasă a Constanței. „Am avut dorința de a demonstra că putem schimba ceva”

     

    Școala „Petre Ispirescu” este, de departe, o poveste de succes a educației private constănțene. Este o lecție despre ceea ce înseamnă pregătirea generațiilor de mâine, atât din punct de vedere educațional, cât și social, spiritual și uman. Un model ce ar trebui însușit cu acurateţe de tot ce înseamnă sistem de educaţie în România.

    Povestea a fost începută în urmă cu 19 ani de o familie de constănţeni, părinţi a trei copii. În 2002, Loredana şi George Muhscină au pus bazele grădiniței private „Căsuța cu Povești”, din dorința de a le oferi copiilor lor, dar și ai altora, un mediu educațional cât mai bun și prietenos. 

    Am pornit la drum cu entuziasmul specific începutului și mai ales cu profunda dorință de a demonstra că putem schimba ceva. Așadar, în anul şcolar 2002 – 2003 unitatea noastră și-a deschis porțile pentru un număr de 20 de preșcolari înscriși la începutul anului școlar, organizați în două grupe, în funcţie de nivelul de vârstă: grupa mică – mijlocie și grupa mare-pregătitoare. Din anul următor, solicitările pentru înscriere au crescut și a fost înființată și a treia grupă, prin urmare până în anul școlar 2007-2008, grădinița a funcționat cu trei grupe de preșcolari: grupă mică-mijlocie, grupă mare și grupă pregătitoare”, povestește Loredana Muhscină, fondatorul proiectului educațional.

    De la grădiniță la școală, la rugămintea părinților

    În anul școlar 2007-2008, datorită numeroaselor solicitări la înscriere, unitatea s-a extins cu o a patra grupă – grupă mijlocie de sine stătătoare. Anul școlar 2007-2008, a fost totodată și anul în care a luat ființă Școala Primară “Petre Ispirescu”, prin înființarea unei clase întâi, clasă în care majoritatea copiilor proveneau din grădiniță. Creșterea numărului de copii din unitate a fost direct proporțională cu încadrarea pe post a personalului didactic.

     

    Încă de la inaugurarea grădiniței, am pus accent pe încadrarea pe posturi a cadrelor didactice calificate, tinere, cu iniţiativă, cu multă dorinţă de a se perfecţiona şi de a aplica noi strategii didactice în activităţile desfăşurate la clasă. Dacă în anul şcolar 2002 – 2003 au fost încadrate în unitate trei educatoare calificate şi două supraveghetoare (care ulterior au urmat studii universitare și au devenit ele însele educatoare de bază ale grădiniței), în anul şcolar 2007 – 2008 numărul cadrelor angajate s-a triplat, ajungând la opt educatoare calificate si o învățătoare, de asemenea calificată, cu câteva examene de titularizare date și luate cu brio, dar care nu reușea să obțină post. La acea vreme posturile de titular în oraș practic nu existau! Deci, cumva am avut un început la momentul potrivit, pentru că am reușit să aducem în echipă oameni de valoare, competenți și statornici, care au format o adevărată familie. Drept dovadă, astăzi, directorul unității este prima învățătoare, iar directorul grădiniței este prima educatoare.”, spune Loredana Muhscină.

     
    Cursuri de perfecționare pentru cadrele didactice

    De la 20 de preșcolari, la 300 de elevi…

    Performanțele școlare deosebite, activitățile și condițiile oferite copiilor au dus și mai mult vestea Școlii „Petre Ispirescu”. Cererile au crescut considerabil de la an la an, iar părinții au început să facă petiții și adrese pentru înființarea ciclului gimnazial în cadrul școlii, dorindu-și continuitate pentru copii în același mediu educational. Astfel, în anul 2017, în cadrul Școlii Petre Ispirescu s-a înființat și ciclul gimnazial, care, în prezent, numără 37 de elevi, împărțiți în 3 clase.

     

    Pentru a se putea extinde cu ciclul gimnazial, Școala a fost nevoită să închirieze, prin licitație, de la RAEDPP, o clădire care a necesitat ample lucrări de reabilitare și amenajare. Potrivit statului de asociație de utilitate publică, unitatea de învățământ este îndreptățită prin lege să beneficieze de spații de la autoritățile locale pentru a-și desfășura activitatea.

    Așa s-a ajuns ca grădinița înființată în urmă cu 19 ani cu 20 de copii și 3 educatoare să ajungă astăzi la unitatea de învățământ cu 297 de preșcolari și elevi (grădiniță, ciclul primar și gimnazial)  și 75 de cadre didactice și personal auxiliar.

    Am avut această aplecare către copii și educație. Am înființat grădinița din dorința de a le oferi copiilor noștri și nu numai un mediu plăcut unde să crească. Nu m-am gândit niciodacă că se va dezvolta atâta, însă fiecare etapă a fost o continuare firească și simțeam că nu ne putem opri”, a declarat Loredana Muhscină.

     

    Investiții de milioane de euro, zero profit, zero regrete

    Înființarea și dezvoltarea unei instituții private de învățământ nu presupune însă doar dăruire, implicare și dragoste pentru copii, dar și eforturi financiare uriașe.

    Construirea și dotarea grădiniței, în urmă cu aproape 20 de ani, au costat la vremea aceea aproximativ 500.000 dolari, însă pentru dezvoltarea ulterioară a fost nevoie de fonduri substanțiale, investiții care s-au realizat 100% din fonduri private. Extinderea clădirii în care a pornit grădinița și amenajarea școlii primare din 2007 au necesitat o investiție de alte 3 milioane de euro, cea mai mare investiție privată constănțeană într-o școală. O investiție care niciodată nu a produs profit. În prezent, doar bugetul de salarii se ridică la cifra de 5 milioane de lei anual.

     

    Școala Petre Ispirescu este unitate de învățământ recunoscută prin ordin de ministru și este non-profit.

    George Muhscină, cel care a suportat integral toate aceste investiții, mărturisește că, din perspectiva omului de afaceri, nu se putea împăca să investească într-o afacere care nu făcea niciun profit. În scurt timp și-a dat seama însă că educația nu este și nu va fi niciodată o afacere, dar a continuat să investească, „pentru că , ceea ce la început a fost doar o ipoteză, un vis frumos, ulterior s-a cristalizat ca fiind un principiu”. „Este ceva de suflet, o investiție în ceva mai de preț decât banii. Copiii. Mă bucur că pot da înapoi socității ceva de preț, prin această școală”, povestea George Muhscină.

     

    Buna educație, izvorul binelui din lume

    Ne dorim ca și pe viitor să arătăm copiilor prin acțiunile desfășurate la nivelul unității, că buna educație este izvorul din care iese tot binele din lume. Prin urmare, îndeplinirea misiunii noastre, aceea de a asigura dezvoltarea liberă și armonioasă a personalității copilului, în funcție de ritmul și de trebuințele sale și sprijinirea copilului în achiziționarea de cunoștințe, deprinderi și aptitudini necesare acestuia pe tot parcursul vieții, se va realiza și pe viitor prin dezvoltarea de proiecte și parteneriate cu instituții dornice să se implice în actul educațional. De asemenea, vom implica și pe viitor copiii în derularea de acțiuni care să le dezvolte simțul civic, deoarece cei mici rețin mult mai mult și mai ușor din ceea ce văd, decât din ceea ce aud, iar noi ne dorim ca elevii noștri să învețe din exemplul adulților ce îi înconjoară”, a mai adăugat Loredana Muhscină.


  • 6 Decembrie - Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor
  • Cu ocazia Sfântului Nicolae vă dorim să aveți parte de un Moș Nicolae generos și momente pline de bucurie cu cei dragi!”

     


  • Descoperirea tainelor clasei a III-a.
  • Steluțele sclipitoare au pășit cu entuziasm în descoperirea tainelor clasei a III-a.


  • OFERTA CERCURI ȘCOALA DE VARĂ 2020

  • Inscrieri an școlar 2020-2021 // Școala Gimnazială ,,Petre Ispirescu”
  • Școala Gimnazială ,,Petre Ispirescu” și Grădinița PP ,,Căsuța cu Povești” organizează pentru anul școlar 2020-2021:

    • * 1 grupă baby,
    • * 2 grupe mici,
    • * 1 grupă mijlocie,
    • * 2 grupe mari,
    • * 2 clase pregătitoare,
    • * 2 clase I,
    • * 2 clase a II-a,
    • * 3 clase a III-a,
    • * 2 clase a IV-a,
    • * 1 clasă a V-a,
    • * 1 clasă a VI-a si
    • * 1 clasa a VII-a.

     

    Sunt în desfășurare înscrierile în limita locurilor disponibile.

    Vă așteptăm să ne vizitați la adresa unității din Constanța, Aleea Universității nr.40.

    Relații la secretariat tel. 0241/520211.


  • Ziua Brâncuşi
  • Având ca sursă principală de inspiraţie arta populară românească, opera lui Brâncuşi se remarcă printr-o mare complexitate tematică, lucrările sale numărându-se, în prezent, printre marile creaţii artistice ale lumii.
    Școala Gimnazială "Petre Ispirescu" sărbătorește Ziua Brâncuși promovând mândria de a fi român


  • Ziua Internațională a Cititului Împreună
  • Citim împreună de fiecare dată când simțim nevoia de a fi aproape unii de alții, de a visa măreț, de a construi un univers colorat, pur și fascinant. Întregul colectiv al Școlii Gimnaziale " Petre Ispirescu" a îmbrățișat "Ziua Internațională a Cititului Împreună" și a dat startul în conceperea unei lumi mai bune, mai calde, mai prietenoase.

    #suntemîmpreună


  • Mica Unire din 24 ianuarie 1859
  • MICA UNIRE din 24 ianuarie 1859 – Unirea Principatelor Române: Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești. Școala Gimnazială "Petre Ispirescu" sărbătorește alături de toți elevii evenimentele fundamentale ale istoriei României


  • Sarbatori Fericite
  • Colectivul Scolii "Petre Ispirescu" va ureza Sarbatori Fericite si un calduros La Multi Ani!


  • 2019 - Votează bradul preferat!
  • Si anul acesta am împodobit braduțul de la Vivo. Acesta asteaptă voturile dumneavoastră accesând link-ul "Votează bradul preferat! - 2019 https://constanta.vivoapp.eu/voteazapoza/71"

    Nu utati sa verificati adresa de mail ( verificati si in spam) si sa validati votul. Se poate vota la fiecare 24 de ore.
    Vă mulțumim!


  • Cambridge YLE Movers / Flyers
  • Școala Gimnazială „Petre Ispirescu” Constanța organizează împreună cu EECentre București examene Cambridge YLE Movers și Flyers în format paper-based.

    Dată examen: 29.02.2020
    Locația: Constanța, Aleea Universității nr.40
    Termen limită pentru înscrieri: 24.01.2020

    Aplică aici pentru înscriere:

    Movers: https://www.eecentre.ro/examene/detalii-examen?EID=27335

    Flyers: https://www.eecentre.ro/examene/detalii-examen?EID=27336


    Informații Movers: https://www.eecentre.ro/examene-cambridge-engleza/examen-cambridge-yle-movers
    Informații Flyers: https://www.eecentre.ro/examene-cambridge-engleza/examen-cambridge-yle-flyers


  • Din inimi de copii pentru copii
  • Părinții, elevii și profesorii din cadrul Școlii Gimnaziale "Petre Ispirescu" din Constanța au organizat cea de-a IX-a ediție a evenimentului caritabil "Din inimi de copii pentru copii". 

    „Ne bucurăm că ne aflăm la cea de-a IX-a ediție a acestui eveniment. Ideea a pornit cu ocazia sfintei sărbători. De fiecare dată ne dorim să dezvoltăm compasiunea, generozitatea, valori pe care trebuie să le avem în vedere de la cele mai mici vârste. Și de aceea am hotărât că este cel mai potrivit în preajma sărbătorilor să organizăm acest eveniment caritabil, pornind de la copilași și până la toți adulții care sunt implicați în proiect”, a declarat Mihaela Bălan, coordonatoarea evenimentului.

    Copiii s-au arătat interesați de proiect, iar părinții au menționat că o astfel de acțiune îi învață pe micuți ce este compasiunea.

    Evenimentul a fost bine primit și de spectatori, chiar dacă unii nu știau care este scopul.

    Toate fondurile strânse sunt donate asociației „Dăruiește aripi” pentru renovarea secției de Radiologie Pediatrică a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Constanța.


  • Acțiune caritabilă ”Din inimi de copii pentru copii”
  • Ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor de Crăciun, Școala Gimnazială ”Petre Ispirescu” organizează acțiunea caritabilă ”Din inimi de copii pentru copii” care a ajuns anul acesta la cea de-a noua ediție. Vă invităm, așadar, să fiți alături de noi, joi 5 decembrie 2019 începând cu ora 16.00 în incinta VIVO SHOPPING CENTER ( zona fast food) unde va avea loc spectacolul de muzică, teatru, dans și o expoziție cu vânzare de podoabe de Crăciun și prăjituri de casă, protagoniștii fiind preșcolarii și școlarii unității noastre.

    Acest eveniment are ca scop dezvoltarea în rândul copiilor a valorilor umane primordiale precum generozitatea, responsabilitatea socială și compasiunea, fondurile strânse în urma acțiunii fiind donate Asociației ”Dăruiește Aripi” pentru achiziționarea de echipamente medicale pentru copiii bolnavi din Dobrogea.

    https://www.facebook.com/events/1179895302209018/


  • Cross Gerila 2019

  • Ziua Internațională a Drepturilor Copilului
  • În fiecare an, pe 20 noiembrie, UNICEF sărbātoreşte Ziua Internațională a Drepturilor Copilului şi promovează respectarea drepturilor acestuia.
    Şcoala Gimnazială "Petre Ispirescu" este alături de UNICEF în programul internațional "Cea mai mare lecție din lume", ajutând copiii şi susținându-i să se dezvolte la potențialul maxim.


  • Alături de campionii României la Oina
  • Echipa ACS Frontiera Tomis a ajuns și la noi la școală pentru a promova sportul național Oina.
    Copiii au aflat secretele acestui sport și s-au antrenat alături de campionii României la Oina.
    Înființată în 1972 echipa care astăzi poarta numele de Frontiera Tomis Cta are în palmares 47 de titluri obținute la competițiile organizate la nivel național, Cupa României și Cupa Federației de Oina.
    Felicitări!

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=485535335393235&id=189494724997299


  • Laboratorul de reciclare
  • “Laboratorul de reciclare” continuă la Școala Gimnazială "Petre Ispirescu” alături de Oceanic-Club.

    Elevii din clasa a V-a și a VI-a au aflat despre cât de importantă este reciclarea deșeurilor pentru mediul înconjurător, cum se reciclează corect și cum se valorifică aceste deșeuri.


  • Scoala altfel: In parcul Tabacarie
  • Elevii claselor a V-a și a VI-a ai Școlii Gimnaziale “Petre Ispirescu” s-au bucurat de soare și aer curat la orele de biologie și desen în parcul Tabacarie. Au observat speciile de plante, ciuperci și păsări pe care apoi le-au desenat pe hârtie. Știință, artă și relaxare.


  • "Soldățelul de plumb" - Teatrul Național Oleg Danovski
  • Teatrul este imaginea vie a culturii unui popor, iar un teatru cu sălile pline este imaginea unui popor viu, alert și atent la pulsul vremurilor pe care le trăiește. Şcoala Gimnazială "Petre Ispirescu" a reprezentat cu mândrie imaginea unui astfel de popor, aplaudând la scenă deschisă premiera piesei "Soldățelul de plumb".


  • ȘCOALA DE VARĂ 2019

  • Festivalul Județean „Bucuriile copilăriei”
  • Festivalul Județean ”Bucuriile copilăriei”, ediția a VI-a, a debutat cu secțiunea de pictură, cu emoție, inspirație, talent călătorind în jurul lumii.

    Elevii claselor pregătitoare au descoperit cu succes "Comoara din cufăr” în cea de-a doua zi de festival.

    Cu încredere și mare bucurie au rezolvat toate probele, folosind PUTEREA ECHIPEI.


  • Explorăm mediul înconjurător!
  • Aventura alături de Răzvan Popescu-Oceanic Club Constanța- pentru elevii claselor a II a ale Şcolii Gimnaziale „Petre Ispirescu” a însemnat cunoaştere şi explorare a unei lumi mai puțin cunoscute, universul păsărilor migratoare.

    A fost un outdoor pe cinste!


  • Ziua Internațională a Cărții pentru Copii
  • Elevii clasei pregătitoare A au celebrat astăzi Ziua Internațională a Cărții pentru Copii printr-o activitate practică în cadrul librăriei Dorian Gray Constanța realizând suporturi pentru creioane prin tehnica șervețelului.


  • La teatru
  • Cultura ne face să avem curajul să privim spre stele..

    O piesă de teatru excelentă la care Şcoala Gimnazială „Petre Ispirescu” nu avea cum să nu fie prezentă!”

    Lebedele”, Teatrul pentru copii şi tineret „Căluțul de mare”


  • Acțiuni de voluntariat
  • Educația înseamnă responsabilitate socială!

    Astăzi, am putut să îi învățăm pe copii ce înseamnă să ne pese de viitorul orașului în care trăim, deci de calitatea vieții noastre!

    Natura este sursa vieții! Mulțumim Restart pentru oportunitatea de a ne educa în acest sens!

    Mulțumim părinților, care, ca de fiecare dată, au fost alături de noi!


  • Rezultate deosebite la olimpiade
  • Ne mândrim cu rezultatele deosebite obținute la etapa județeana a Olimpiadei de Matematică și de Limba și literatura română. Felicitări elevilor Florina Croitoru și Mihai Georgescu!

    Mulțumim doamnelor profesoare Mirela Pitu si Ioana Costea!

    Olimpiada de matematică: CROITORU FLORINA – MENȚIUNE

    Olimpiada de limba și literatura română: GEORGESCU MIHAI – MENȚIUNE


  • Târgul ofertelor educaționale
  • Dans și cântec pe scena de la VIVO .

    Cu talentul lor, copiii Școlii Gimnaziale ” Petre Ispirescu” și Grădiniței „Căsuța cu Povești” i-au încântat pe cei prezenti la Târgul Ofertelor Educaționale.


  • Parteneriat de colaborare cu Baza de cercetare „Oceanic Club”
  • Ziua internațională a fericirii a dat startul unei colaborări speciale între Şcoala Gimnazială „Petre Ispirescu” şi Baza de Cercetare Oceanic Club, condusă de cel care ne-a răspuns astăzi la cele mai năstruşnice întrebări si curiozități despre natură, domnul director, Răzvan Popescu.

    Deschidem astfel o colaborare mult visată de tip out-door şi aşteptăm cu nerăbdare prima expediție alături de cercetătorii constănțeni.


  • ZIUA PORȚILOR DESCHISE
  • Prima zi de școală este un eveniment important în viața copiilor și a părinților lor.

    Pentru ca acest moment să devină unul plăcut pentru copii, vă invităm la ZIUA PORȚILOR DESCHISE să ne cunoaștem, să vizitați spațiile școlare și să aflați cât mai multe despre activitățile noastre.

    Vă așteptăm cu drag!


  • DIN INIMI DE COPII PENTRU COPII, SĂRBĂTORIND ROMÂNIA 100
  • Aceasta a fost cea de-a VIII-a ediție a evenimentului caritabil ”Din inimi de copii pentru copii”, pe care Școala noastră îl desfășoară an de an, în preajma Sărbătorilor de Crăciun.

    Anul acesta, fiind un an important pentru țara noastră, Anul Centenar, evenimentul nostru a împletit în caierul său respectul față de istoria care ne definește ca popor și bucuria spiritului Crăciunului (bucuria de a dărui).

    Mulțumim copiilor, părinților și, nu în ultimul rând, tuturor cadrelor didactice pentru susținere și efortul depus. Suntem mândri de parteneriatul durabil cu Asociația ” Dăruiește aripi”.


  • ZIUA INTERNAȚIONALĂ A DREPTURILOR COPIILOR
  • Clasa a V-a a sărbătorit Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor.


  • PROIECTUL „ALEGE ROMÂNIA”
  • 100 de ani de România, în imagini! În cadrul proiectului „Alege România”, elevii claselor a IV-a au vizitat expoziția de fotografie din Parcul arheologic al oraşului Constanța.


  • 14 NOIEMBRIE – ZIUA DOBROGEI
  • Pentru toţi dobrogenii, tulceni şi constănţeni, deopotrivă, ziua de 14 noiembrie reprezintă marea zi a unirii cu ţara a acestui străvechi teritoriu românesc dintre Dunăre şi mare, după patru secole şi jumătate de stăpânire otomană.

    În acea zi de neuitat, 14 noiembrie 1878, domnitorul Carol I a asistat pe malul Dunării, la Brăila, la trecerea trupelor şi a autorităţilor de partea nouă a României, prilej cu care a dat citire Înaltului Ordin de Zi, către armată şi a proclamaţiei către dobrogeni.

    Şcoala Primară „Petre Ispirescu” sărbătoreşte în spiritul patriotic acest mare eveniment sub culorile vii ale tricolorului.


  • ZIUA EDUCAȚIEI, 5 OCTOMBRIE 2018
  • Şcoala „Petre Ispirescu” sărbătoreşte Ziua Educației la cel mai înalt nivel al acesteia, alături de Universitatea Ovidius.

    5 octombrie 2018 va rămâne în sufletele micuților o amintire de neuitat, iar imnul Gaudeamus audiat în sala de conferințe a Universității a deschis sufletul fiecăruia spre pasiuni şi cariere pe care cu ambiție le va urma.

    Mulțumim din suflet de copil tuturor doamnelor şi domnilor profesori universitari, cât şi studenților care ne-au fost alături.